Golvslipning

Slipa golvet – en bra affär

En golvslipning är en smidig och kostnadseffektiv metod att skaffa dig ett vackert golv. Du behöver inte köpa ett nytt, dyrt golv – det går lika bra att fräscha upp det gamla! Hur mycket det kostar att genomföra en golvslipning varierar beroende på vilket skick golvet är i innan arbetet påbörjas, hur underhållet har skötts tidigare, vilken ytbehandling som har använts. Men viktigast för resultatet är förstås vilket material eller träslag golvet består av.

Vill du veta mer? Vi kan komma på ett kostnadsfritt besök och därefter lämnar vi en offert på golvläggningen.

Många goda skäl att slipa golvet

En golvslipning kan man genomföra av flera olika anledningar. Man kanske vill få bort ojämnheter eller ge golvet en vacker yta som passar in bättre i den övriga inredningen.

Massiva trägolv passar bra för slipning. Hårda träslag som ek, bok och lönn behöver inte lika regelbundna underhåll som mjukare träslag som exempelvis björk, al och furu. Men alla går bra att slipa, beroende på slitage och tjocklek förstås. I dag finns det även laminatgolv som går att slipa, men då måste de ha ett tjockt ytlaminat. Det går faktiskt även att slipa betonggolv och stengolv idag, även om det är ganska ovanligt.

 slipat trägolv

Viktigt att veta inför en golvslipning

Är du orolig för att ditt hem ska bli dammigt efter att vi slipat ditt golv? Det behöver du inte vara, vi ser alltid till att hålla rent runt om oss och har maskiner som inte dammar ner.

Har du bestämt för att anlita oss för en golvslipning? Här är några saker som är viktiga att tänka på innan vi kör igång arbetet.

-Alla möbler måste flyttas, en golvslipning kräver plats och ingen vill att möbler ska ta skada.

-Golvet bör vara välstädat, annars riskerar man att nå ett sämre resultat. Alla gamla spikar bör också antingen vara borttagna eller nedhamrade.

-En golvslipning går relativt snabbt och smidigt, jobbet tar i normala fall en eller ett par dagar. Detta gäller för ett normalstort rum, ska större ytor slipas så tar det förstås längre tid.

-När slipningen är klar så dammsuger vi golvet noga. Är det inte rent kan damm och smuts orsaka fula ojämnheter när man ska måla eller lackera golvet

Kräver en hel del kunskap

Golvslipning är inget vi rekommenderar att en lekman genomför, det krävs en hel del kunskaper och risken finns att det blir rejält fel och att golvet förstörs om man arbetar på fel sätt.

Anlitar du oss för din golvslipning så kommer allt att gå till på rätt sätt.

Vi slipar ditt golv så att det blir som nytt!