Priser | Golvslipning Göteborg

Våra priser på golvslipning i Göteborg.

Inklusive ROT-avdrag och moms

Parkettslipning:

Parkettslipning, priser mellan 350 kr /m2 på de populäraste finisharna! Priser inkluderar moms och material efter rotavdrag 

Lackbehandling med 2 komponent, 3 strykningar 350.-/m2  

Naturell hårdvaxolja 2 komponent, 1 strykning 350.-/m2 

Hårdvaxolja med valfritt pigment, 1 strykning 350.-/m2 

Lack 2 komponent, uv-skydd & lite vitpigment. 3 strykningar 350.-/m2 

Färgborttagning: (Fernissa)

Extra pålägg är 1 timme per 10 m2 

Extra Lager lack: +50.-/m2


Brädgolvslipning   (Furu + Gran) :

Inklusive lackbehandling, 3 lackningar: 350 .-/m2   

Inklusive lackbehandling med pigmentering, 3 lackningar 350.-/m2  

Inklusive behandling med olja: 350.-/m2 

Inklusive behandling pigmenterad olja: 350.-/m2.   

Inklusive behandling med hårdvaxolja: 350.-/m2 

Inklusive behandling med hårdvaxolja och pigmentering: 350.-/m2.  

Inklusive behandling, Bona 2 Komp + 2 lager lack: 350.-/

Inklusive lackbehandling 2 Komponent: 350.-/m2 


Färgborttagning: (Fernissa): +100.-/m2

Extra Lager lack: +35.-/m2


Övrigt

Trösklar: 250.-/st

Dubbeltröskel (extra bred/lång och/eller med upphöjning): 450.- / st 

Trappor: begär offert

Lagningar (+ materialkostnad): 450.-/tim

Servicebil, transport (för varje etapp): 750.-


Våra priser på golvläggning

Klickgolv 350.-/m2 (+ materialkostnad)

Massivt furugolv 1200.-/m2 (inkl material)

Fiskbensparkett ek 1700.-/m2 (material och behandling ingår)

Lagningar (+ materialkostnad): 450.-/tim

Servicebil, transport: 750.-

Rivning, flytt av vitvaror, underarbete, golvsocklar, bortforsling ingår ej i priserna.


Lamellparkett eller parkettgolv?

När man skall välja vilken typ av parkett man skall lägga finns det flera parametrar som man behöver ta hänsyn till. Slitstyrka, ekonomiska förutsättningar och det estetiska uttrycket är kanske de viktigaste.

Det finns fördelar med både lamellparkett och vanligt parkettgolv i massivt trä. Lamellparkett är vanligtvis billigare, det är mer formstabilt och rör sig inte lika mycket som golv i massivt trä. Ett lamellparkettgolv som har klickfunktion är också lätt att lägga vilket gör att många spar på hantverkskostnader genom att lägga golvet själva.

Parkettgolv i massivt trä är lyxigt och snyggt. Även om det kostar mer att lägga in så håller ett massivt trägolv i minst 70 år om man tar hand om det på rätt sätt. Om man slipar ner ett massivt parkettgolv och ger det en ny ytbehandling blir det som nytt!

Vanliga ytbehandlingar

Lack

Detta är den mest slitstarka behandlingen som du kan göra på ett massivt trägolv. Lacket lägger sig som en skyddande hinna uppe på trät. Ett lackat golv är lättstädat och behöver inte så mycket underhåll. Det är också en anledning till varför lack är så vanligt. Idag kan du få lack med olika glans och matthet vilket gör att du kan få ett lackat trägolv som ser nästintill obehandlat ut.

Olja

Golv som är oljade ger ett mjukt och exklusivt intryck. Det fungerar så att oljan tränger ner i träets porer och fyller upp dem. Oljan gör att golvet får en varm och mjuk ton, golvet känns nästan som sammet. Det kan vara bra att veta att oljade golv kräver lite mer underhåll än lackade golv. Något som är bra med oljade golv är att man kan punktbehandla skador som blir på träet genom att slipa ner just på repan eller jacket och sedan ta på olja igen.

Hårdvaxolja

Man kan säga att hårdvaxolja är som en blandning mellan olja och lack. Hårdvaxoljan går både ner i träet och skapar en skyddande barriär på träets yta, till utseendet påminner hårdvaxolja om olja. Du kan enkelt välja mellan olika färgtoner om du väljer att behandla ditt golv med hårdvaxolja.

Bets

Bets finns med olika baser, till exempel som olja eller lack. Att betsa innebär att man färgar träet. Beroende på vilken bas som betsen har behöver du eventuellt gör ytterligare en ytbehandling.

Såpa

Den här typen av behandling kan du bara använda på golv av furu eller gran. Såpa fungerar så golven blir hårdare och mer lättstädade varje gång du såpar golvet. Innan man tar ett såpat golv i bruk skall det helst vara såpat minst fem gånger. När man såpar skall man använda en fet såpa, gärna 40-50% olja. Då är risken minst för att golven torkar ut. Såpade golv är ljusa, nästan vita och mycket vackra.


Golvslipning Göteborg

Slipa eller lägga nytt golv?

Om du har ett slitet massivt trägolv hemma så är chansen stor att du kan få ett golv som ser nästan helt nytt ut genom att slipa ner det och ge det en ny ytbehandling. Massiva parkettgolv, särskilt fiskbensparkett, är mycket kostsamt att lägga in nytt så man bör i första hand försöka renovera golvet innan man byter ut det.

Har du en annan typ av golv är det svårare. Även stengolv går till viss del att slipa och behandla men laminat, lamellparkett, plastgolv, klinkers, kakel, ja i princip alla andra golv som blir slitna får man byta ut.

Om man tycker att ens trägolv är för svårt att ta hand om kan man välja en tålig ytbehandling som till exempel lack. Lack är mycket tåligt och lättstädat, det gör att golvet blir lättskött.

Vi slipar ditt golv så att det blir som nytt!